top of page

HEJ!

Jag heter Susi och är din personliga ordningskonsult. Eller ordningscoach som jag också kallar det, för det handlar faktiskt mycket om att coacha människor och hjälpa dem skapa sitt eget drömutrymme. På den här sidan tänkte jag berätta lite mera om mig och bakgrunden till Frirum. Häng med och scrolla ner för att fortsätta läsa!

Jag trivs med att jobba tillsammans med människor och är super intresserad av hur vi fungerar och vad som får oss att må bra.

 

Jag är också en praktisk fixare som gillar att ta i och bli lite smutsig ibland. Det kanske kommer från min bakgrund i stallet där jag arbetat med hästar, och från min pappa som lärt mig hur man tar hand om huset och byter däck på bilen...

Till utbildningen är jag grafisk designer och vildmarksguide. Som grafiker har jag jobbat i 13 år och gillar det för att jag får uttrycka mig visuellt. Färg, form, konst har alltid intresserat och jag tror att människor mår bra av att se på fina saker och ha det fint omkring sig. Att rensa bort det onödiga för att få fram det väsentliga, få fram känslan vi vill nå är gemensamt för grafikerns och ordningskonsultens arbete.

Vår miljö = vårt liv

Någon dag kan du träffa mig som guide på min sambos friluftsföretag Outside Kallan där jag hoppar in ibland. Naturen ger oss så otroligt mycket: avkoppling, upplevelser, äventyr, välmående… Ja, allt egentligen. Utan naturen skulle inte vi heller kunna existera, allt liv på jorden är sammankopplat. Därför ser jag det också som min livsuppgift att arbeta för en hållbar miljö.

 

Jag har alltid älskat naturen. Jag tror att jag har längtat efter lugnet som orörd natur ger. Den är som den är, vi behöver inte ordna och fixa och förbättra den. Där finns inget onödigt. Om vi kan hämta något av naturen in dit vi bor och arbetar tror jag vi kan komma närmare det lugnet.

NA3B3350.jpg

Låt vardagen vara din bästa dag och nuet din bästa stund!

Jag är mamma till en 5-åring och bekant med att vardagen kan bli kaotisk ibland. Det är mycket vi vill få att rymmas in i vardagen, vårt vanliga liv, vårt riktiga liv. Vardagen är där vi befinner oss mest så den ska ju vara det bästa!

 

Jag är ganska dålig på att hålla ordning. Att städa är ju bara tid bort från något roligare, har jag alltid tänkt. (Att rensa, röja och organisera är däremot något helt annat än vardaglig städning enligt mig, det njuter jag av! Men för de allra flesta är ju inte det heller någon favoritsysselsättning direkt.. ;-)

 

Men också vi som inte är ordningsamma och städivriga påverkas av miljön omkring oss. Jag mår helt enkelt dåligt med röra, smuts, och ofärdiga projekt omkring mig. Jag kan inte tänka klart och fokusera på det jag vill om mitt hem eller arbetsplats är kaos.

 

Lyckligtvis är jag också en “fixare” som älskar att förbättra, lära mig nytt och utveckla system för att förenkla saker. Jag är intresserad av allt som minimerar de tråkiga sysslorna och hjälper oss att få kontroll över vår vardag, så att vi kan koncentrera oss på det som är viktigt och roligt.

​Lösningen var alltså att hitta en metod för att göra det så enkelt att hålla ordning att till och med jag skulle klara det.

Och lösningar brukar komma till oss när vi letar efter dem. För mig var det då jag hittade minimalismen, konsten att leva mera med mindre. Minimalism var ett bekant begrepp men vad det betyder som en livsstil var nytt och öppnade en helt ny värld.

 

En så enkel idé, att ifrågasätta vad jag verkligen behöver och göra mig av med onödiga saker skulle hjälpa mig att förenkla livet, komma närmare mitt riktiga jag och vad jag verkligen vill göra med min tid? Jag var såld. Slukade all information om ämnet jag kunde hitta. Minimalism, feng shui, rensa och röja, space clearing, organisering, produktivitet, inredning, psykologi, personlig utveckling, KonMari… Ja dom hör alla ihop, jag lovar...

 

Efter att jag gått igenom mitt dåvarande hem, alla mina saker och ett lider fullt med grejer från flera generationer kombinerat med mitt eget skräp, fortsatte jag med projekt hos mina nära och kära. Jag kom på den fantastiska idén att jag kunde hjälpa andra att förenkla sina liv genom att rensa och organisera. Har ingen tänkt på det som ett yrke tidigare? Såklart hade någon det! Jag lärde mig att det finns något som kallas professionell organisatör, eller ordningskonsult. Och det kändes som min livsuppgift.

 

Några vändor hit och dit, flytt till en annan del av landet och ett barn senare är jag nu här, lite närmare mig själv. Frirum är min dröm och passion, det som kombinerar allt jag är intresserad av och bra på. Att befria utrymmen är det jag brinner för.

 

Nu vill jag gärna höra vad jag kan hjälpa Dig med! Var ska vi börja?

Läs mera: Om ordningskonsultens arbete eller om våra tjänster, eller ta kontakt!

bottom of page